English Srpski Change language
Kristijan Filipović biografija
Kristijan Filipović Milić od Mačve i Kristijan Filipović
Rođen je 12.02.1988. godine u Leskovcu. Sklonost prema bojama i četkici pokazuje još od najranijeg detinjstva. Od svoje pete godine počinje intenzivno da crta flomasterima, drvenim bojama, a kasnije vodenim bojama i temperama. Svojim upornim radom toliko je napredovao da na savet poznatih leskovačkih slikara počinje da slika uljanim bojama.
Imao je sedam samostalnih izložbi: Leskovac (1998,2009), Beograd (2000), Beč (2001),Niš (1998,2006), Novi Sad (2009). U želji da se likovno što bolje opismeni upisuje se 2004. u srednju Umetničku školu u Nišu, koju sa odličnim uspehom završava 2007. godine.
Po završetku srednje Umetničke škole sticajem određenih okolnosti nije odmah upisao likovnu akademiju već je to uradio 2013. godine. Ove, 2017-te Kristijan je diplomirao na Likovnoj akademiji u Nišu sa ocenom 10. Sada se priprema za Master studije. Učesnik je nekoliko likovnih kolonija, a davao je svoje slike i na aukcijsku prodaju u dobrotvorne svrhe.
O njemu i njegovom radu pisali su mnogi vodeći domaći, a i strani listovi i časopisi. Urađeno je i više televizijskih reportaža i intervjua sa njim.
Ima uspešnu saradnju sa udruženjem Fraktal 3 iz Beograda koje ga je uključilo u manifestaciju Noć otvorenih ateljea i bio je jedini predstavnik Leskovca čiji je atelje toga dana bio otvoren za sve ljubitelje likovne umetnosti.

Takođe, ima uspesnu saradnju sa najstarijom aukcijskom kucom na balkanu Srbinovski iz Novog Sada koja uspesno prodaje njegove slike.

Njegove slike možete videti i kupiti u knjižari-galeriji "Geca Kon" u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu, kao i u galeriji "Španac" na Novom Beogradu.
Kristijan nastavlja sa upornim i vrednim radom koji će mu, nada se obezbediti visoko mesto u srpskom i svetskom slikarstvu.
Kristijan Filipović
Rani radovi
Kristijan Filipović
Kistovi
Reportaže, novinski članci